Beste directie
Beste coördinator GLCE 
Beste VWVJ-lid en/of JGZ-sympathisant

 

Opstart GLCE via LeerID login vanaf woensdag 4 oktober (ochtend)– GLCE samenvattingen stromen bij LARS binnen 

 

Vanaf woensdagochtend, 4 oktober, zal de inlogprocedure voor GLCE verlopen via LeerID, niet meer via Smartschool. Vanaf dan zullen ook de GLCE-samenvattingen (pdf) in LARS beschikbaar zijn, ook deze van de leerlingen die de vragenlijst eerder hebben ingevuld (via Smartschool) dit schooljaar. Leerlingen die GLCE via Smartschool hebben ingevuld moeten hiervoor eerst wel nog in LARS geaccepteerd worden om de GLCE-samenvatting te kunnen ontvangen. 
Om met LeerID in te loggen wordt dezelfde website gebruikt zoals tijdens het vorige schooljaar (https://checkheteven.be). Via deze site zal de leerling nu verwezen worden naar de loginsite van LeerID en zijn een LeerID account inclusief gebruikersnaam en wachtwoord noodzakelijk. De instructie rond de nieuwe inlogprocedure kan je terugvinden in de herwerkte handleiding van GLCE. 

Wil jij heel graag met GLCE verder werken maar heeft je school nog steeds geen LeerID aansluiting? Dan kan je hen verwijzen naar de communicatie door het Departement Onderwijs rond LeerID:

  • Hierbij vind je de link naar de website met technische ondersteuning voor het gebruik van het LeerID Schoolloket voor de scholen. Op deze pagina vind je zowel uitleg als handleidingen terug.
  • Op de website van LeerID vind je nog bijkomende informatie rond LeerID terug. Hier wordt uitgelegd wat LeerID juist is, welke toepassingen zijn aangesloten, toegang tot het LeerID School- en Leerlingloket en dergelijke.

De redenen en voordelen voor het gebruik van LeerID werden in een vorige nieuwsbrief toegelicht. Wij hopen dat de overstap naar LeerID binnen de scholen goed verloopt en je CLB de GLCE methodiek verder kan blijven toepassen.

Bedankt voor je geduld in afwachting van de opstart van GLCE. Mocht je verdere vragen hebben of technische problemen ervaren, aarzel niet om ons te contacteren via helpdeskglce@vwvj.be of helpdesk@clb-lars.be. We duimen alvast voor een vlotte en makkelijke opstart van de inlogprocedure via LeerID. 

 

Met vriendelijke groeten, 

Noëmi Hagemann (VWVJ)                    Hilde Denys (LARS)

 

Share this