Beste directie
Beste coördinator GLCE 
Beste VWVJ-lid en/of JGZ-sympathisant 

 

In de vorige nieuwsbrief deelden we mee dat de inlogprocedure voor  ‘Gezond Leven? Check het even!’ (GLCE) zal veranderen. Ondertussen is ook de startdatum gekend: vanaf 1 september 2023 zal het inloggen voor GLCE via LeerID verlopen. Inloggen via Smartschool zal niet meer mogelijk zijn. (Wens je verder via Smartschool met leerlingen te communiceren, dan kan dit vanzelfsprekend wel nog. Hierop heeft de nieuwe inlogmethode geen invloed.)

Werk je al met GLCE? Neem dan contact met je school en informeer hen over deze nieuwe manier van inloggen. 

Kon je tot nog toe geen gebruik maken van GLCE omdat je school niet bij Smartschool aangesloten was? Dan kan het vanaf 1 september dus wel. 

Heeft je school nog geen LeerID-account aangemaakt voor haar leerlingen? Dan kunnen ze via www.leerid.be hier meer informatie over vinden. Weet dat ze dit ook progressief kunnen aanmaken en bijvoorbeeld starten met de leerlingen van het derde jaar secundair.

Voor het gebruik van de methodiek ‘Gezond Leven? Check het even!’ heeft de komst van LeerID verschillende voordelen: 

  1. Het inloggen op de online vragenlijst zal vergemakkelijken, aangezien leerlingen hiervoor hun rijksregisternummer niet meer dienen in te geven.
  2.  Het ‘accepteren’ van de leerling binnen LARS valt weg. De samenvatting zal automatisch in LARS beschikbaar zijn na afronden van de vragenlijst. 
  3. Voor ongeveer 20% van alle scholen was ‘Gezond Leven? Check het even!’ totnogtoe niet toegankelijk, omdat ze geen gebruik maken van het Smartschoolplatform. Dit verandert nu!

In de komende maanden worden de ondersteunende materialen (de handleiding, brieven) aangepast n.a.v. de nieuwe inlogprocedure. Zodra beschikbaar, brengen we jullie hiervan op de hoogte.

Mocht je verdere vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren via helpdeskglce@vwvj.be en helpdesk@clb-lars.be 

 

Met vriendelijke groeten, 

Noëmi Hagemann (VWVJ) en Hilde Denys (LARS)

 

Share this