Beste directie
Beste coördinator GLCE 
Beste VWVJ-lid en/of JGZ-sympathisant

 

Inloggen via LeerID nog niet voor deze week– GLCE-samenvattingen verschijnen nog niet in LARS 

 

In tegenstelling tot de vorige nieuwsbrief zal, op basis van de informatie waarover we nu beschikken, de inlogprocedure via LeerID deze week nog niet operationeel zijn. De effectieve startdatum zal je kunnen raadplegen op de website van LARS van zodra deze gekend is. 

Ondertussen blijft het voor leerlingen tijdelijk mogelijk om op de oude manier via Smartschool in te loggen. Weet je nog hoe het werkte? Om de GLCE-samenvatting van de antwoorden (pdf) in LARS te kunnen raadplegen, is het noodzakelijk om de leerling in LARS te accepteren. Om bij deze werking met Smartschool, indien nodig, te ondersteunen is de vorige versie van de handleiding opnieuw op de VWVJ-website beschikbaar (zie bijlage 2 en 3 in de gelinkte rubriek voor meer uitleg). 

De GLCE -samenvattingen (pdf) worden echter nog niet automatisch naar LARS geüpload. Heb jij deze week voorzien om de vragenlijst te laten invullen door leerlingen? Dan kan je kiezen om dit te laten doorgaan (via Smartschool). Het is echter nog niet duidelijk vanaf wanneer de GLCE-samenvattingen in LARS zichtbaar zullen zijn. Wat we wel weten is dat eens de samenvattingen weer naar LARS doorstromen, ook de samenvattingen die vóór de doorstroom naar LARS al ingevuld werden, met terugwerkende kracht naar LARS geüpload worden

Wij begrijpen dat dit zeer vervelend is voor jullie werking is. Mocht je verdere vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren via helpdeskglce@vwvj.be. We houden jullie op de hoogte wanneer er meer nieuws is.

 

Met vriendelijke groeten, 

Noëmi Hagemann 

Share this