Gratis webinar Sensoa i.s.m. VWVJ
'Hoe praat je als CLB-medewerker met jongeren over thema's zoals seksualiteit, anticonceptie en soa's?'

Leuven, 26 februari  2020 


Beste CLB-directie
Beste CLB-verpleegkundige of CLB-arts
Beste VWVJ-lid of sympathisant


Op maandagavond 9 maart organiseren VCOK (Opvoedingscentrum opvang en kinderopvoeding), Sensoa en de VWVJ een live webinar voor CLB-medewerkers met als centrale vraag ‘hoe kan ik als CLB-medewerker jongeren stimuleren om ook te praten over hun relationele en seksuele vragen en zorgen?’. 
 

Je krijgt tijdens dit live webinar een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan (‘Onder Vier Ogen’) aangereikt om het gesprek (tijdens medisch consult of traject) aan te gaan met jongeren over seksualiteit. Je leert hoe je het gesprek veilig houdt voor jezelf en de leerling. En je krijgt inzicht in waar dit past binnen het bredere kader van het decreet leerlingenbegeleiding en het zorgcontinuüm. 
 

De webinar is gericht naar artsen, maatschappelijk werkers, pedagogen, psychologen en verpleegkundigen werkzaam in een CLB. Deel deze aankondiging dus gerust met de CLB-collega's van andere disciplines.
 

Deelnemen is gratis, mits aanmelden via de VCOK-website. Na registreren ontvang je via mail een link, waarmee je de webinar op 9 maart kunt volgen vanaf je PC-scherm.

 

Tot dan?

Anouk Vanlander

 

Benieuwd?
Maak alvast kennis met de gespreksleidraad 'Onder Vier Ogen' en hoe deze kadert in de huidige CLB-werking via de nieuwsbrief van december 2019.

 

Share this