Leuven, 18 mei 2016

[Door de wwwolkenhemel blies een flinke bries. Wat los zat mocht helemaal ten hemel opwaaien. De rest werd hernest en nieuwkomers ontvingen we met open armen.]

Een vernieuwde website. En dus: even wennen. Ga gerust op verkenning.
Het zal je niet ontgaan dat de opbouw anders is. En dat heeft zo zijn voordelen:

  • De nieuwe structuur laat niet enkel een gebruiksvriendelijk raadplegen toe via desk- en laptop, maar ook via tablet en smartphone. Snel iets opzoeken op verplaatsing: het kan.
  • Nieuwe thema's - zoals (on)beperkt opgroeien, leren en ontwikkelen - komen nu in de kijker naast de gekende thema's zoals zien, vaccinaties, groeien.
  • Alle VWVJ-Nieuwsberichten én JGZ-Actualiteit vind je nu chronologisch (en zo gewenst per thema) opgelijst.

Om de informatie die je zoekt makkelijker te vinden, zijn de rubrieken en subrubrieken voorzien van heldere titels. Titels die voor zich (zouden moeten) spreken en nagenoeg eenvormig zijn doorgetrokken in alle thema's:

  • Onder 'Wat is de richtlijn/het kader' vind je ofwel de volledige richtlijn en de kerninfo uit de richtlijn ofwel het denkkader.
  • Onder 'Aan de slag' vind je 1.welke 'technieken' 2. welke 'werkmaterialen' (testmaterialen en werkfiches) en 3. welke 'communicatiematerialen' (brieven en folders) aangewezen zijn om de richtlijn in de CLB-praktijk uit te voeren.
  • 'Uit voorbije vorming'

Wie met een vraag zit in de dagelijkse praktijk, zou zo sneller en gerichter een antwoord moeten vinden. 

  • Stel: je gaat aan de slag als nieuwe CLB-medewerker en je wil nagaan hoe je kinderen meet volgens de richtlijn. Dat vind je natuurlijk in de volledige richtlijn 'Groei en Puberteit', maar net iets makkelijker via 'Aan de slag' > 'Technieken'.
  • Of: je bent coördinator voor een Standaard of CLB-directeur en je wenst nieuwe materialen aan te kopen. Via 'Werkmaterialen' vind je snel de referenties terug.
  • Probeer ook zeker de rubriek 'Veelgestelde vragen' (in het balkje helemaal bovenaan). Misschien vind je er jouw antwoord.

Zit je met een JGZ-gerelateerde vraag en vind je je onderwerp van interesse niet terug in de hoofdrubrieken, geen nood. Zoek dan zeker es via de eenvoudige 'zoekfunctie' (deze zoekt jouw 'woord' in de titels en de tekstpagina's van de website) of via de 'begrippenlijst' (in het balkje helemaal bovenaan). Veel kans dat dit iets oplevert.

Bemerk: Voor leden zijn er extra titels toegankelijk. Zij hebben bovendien toegang tot het extranet: daar vind je nu de oplijsting van de recent toegevoegde titels. Leden kunnen er eveneens de uitgebreide VWVJ-databank van artikels raadplegen.

Gun jezelf zeker wat tijd.
Suggesties steeds welkom.

Met vriendelijke groeten,
Het VWVJ-team
 

 
 

Oproep


Beeldmateriaal heeft vaak een meerwaarde vanuit didactisch en/of esthetisch oogpunt. Beschik je over leuk JGZ-gerelateerd beeldmateriaal dat je wil delen, stuur ons gerust door. Wie weet vinden we een geschikt plekje op de website of in een nieuwsbrief.

Goed om weten


Ben je lid, dan ontving je een aparte mailing waarin een link is opgenomen. Om jouw extra toegang te activeren, dien je door te klikken op die link.
Mocht je problemen ondervinden, laat het ons weten.

 
 

Komend evenement

Share this