"RecceR", een weerbaarheidsproject voor jongeren met gedrags- of emotionele problemen, heeft de "European Drug Prevention Prize" gewonnen die wordt uitgereikt door de Raad van Europa. Het multiplayer game van het CAT, een deelwerking van het Gentse Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg ECLIPS, wint de drugpreventieprijs uit meer dan 80 inzendingen uit 26 verschillende landen. De prijs werd op 3 november 2010 in Straatsburg uitgereikt, samen met twee andere bekroonde projecten uit Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

"Met het preventieproject proberen we jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen op een actieve participerende manier aan hun weerbaarheid te laten werken", aldus coördinator Marc Tack van het CAT. "Allerlei concrete oefeningen werden in een multiplayer game gegoten, waarbij iedereen een bepaalde rol speelt en via psychofysieke oefeningen meer zelfkennis krijgt." Van het spel wordt ook een video gemaakt.

Tijdens het spel moeten de jongeren in groep het karakter Billy bevrijden van drie monsters. Die staan voor agressie, impulsiviteit en een laag zelfbeeld. Om vaardigheden te ontwikkelen worden de jongeren bijgestaan door drie coaches: een magiër, een avonturier en een soldaat.

De naam "RecceR" verwijst naar "veerkracht" uit het Gentse dialect en wordt in zeven Oost-Vlaamse instellingen gespeeld. Het project werd ontwikkeld door het CAT, een deelwerking van het Centrum voor Geestelijke Gezondheid Eclips, in samenwerking met de Universiteit Gent en met steun van Rotary en de provincie Oost-Vlaanderen.

Bron: Belga


Lees meer over het project via de website van:

Share this