Beste CLB-directie
Beste CLB-arts
Beste coördinator Draaiboek Infectieziekten
Beste VWVJ-lid of JGZ-sympathisant

 

Vanaf 8/11/2021 zijn de nieuwe richtlijnen voor het COVID-19-contactonderzoek, die gepubliceerd zijn op de website van het Departement Onderwijs, van toepassing in de basisscholen van het Nederlandstalig onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Voor risicocontacten in de vrije tijd en in gezinnen blijven de richtlijnen die gepubliceerd worden op de website van Sciensano gelden.

Op 24/11/2021 is er een nieuwe interministeriële conferentie gepland, die zich zal buigen over de globale test- en quarantainestrategie in België. Het is mogelijk dat er op dat moment aanpassingen komen aan deze nieuwe richtlijnen.

Ondertussen werden de brieven voor laag- en hoog-risicocontacten, die te raadplegen zijn op onze website, aangepast om bijkomend te informeren over de recent gelanceerde Self Assessment Test en om rekening te houden met jullie praktijkervaring. Deze kunnen tot 24/11/2021 enkel gebruikt worden bij het contactonderzoek in secundaire scholen. Voor de brieven na contactonderzoek in het basisonderwijs, verwijs ik graag naar bovenstaande link van de website van het Departement Onderwijs.


Hartelijke groet,

Anouk Vanlander

Share this