Leuven, 1 december 2017

Beste CLB-directie
Beste CLB-verpleegkundige en CLB-arts
Beste VWVJ-lid
 

Voor de zomer lanceerden we een oproep naar de CLB om te participeren aan het onderzoek naar de haalbaarheid en validiteit van ‘Gezond leven? Check het even!’. De interesse was massaal, meer dan 20 CLB stelden zich kandidaat. Op basis van criteria zoals geografische spreiding, variatie in net en aangeboden aantal leerlingen, werden 5 centra weerhouden: VCLB Pieter Breughel, VCLB Groeninge, VCLB Noord Limburg, ICLB Gent en CLB GO! Westhoek. 

Van januari tot december 2018 zullen ongeveer 1500 leerlingen van het derde jaar voltijds gewoon secundair onderwijs (ASO, BSO, KSO en TSO) de online vragenlijst invullen, zal een deel van deze leerlingen geïnterviewd worden en zullen focusgroepen met de CLB-medewerkers georganiseerd worden.     
Ondertussen is de driedaagse vorming van de deelnemende CLB-medewerkers afgerond. Op het programma stond:  

  • Duiding bij het onderzoek en het gebruik van de online vragenlijst;
  • Training in motiverende gespreksvoering;
  • Thematisch versterken van deelnemers door VAD, Sensoa, CGG (suïcidepreventie), Gezond Leven (geestelijke gezondheidsbevordering) en Eetexpert.
     

Hieronder alvast een sfeerbeeld van de 25 CLB-medewerkers tijdens de eerste vormingsdag op 17/11. Aan motivatie en engagement zal het alleszins niet ontbreken!

Meer weten over het onderzoek?

Informatie over de online vragenlijst en het onderzoek is te vinden op https://www.vwvj.be/gezond-leven-check-het-even.
 
Vriendelijke groeten,
Anouk Vanlander

Share this