De flyer  'Persoonlijke hygiëne in bedrijven in de voedselketen' (2019, 2 pp.) van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is bedoeld voor personen die levensmiddelen manipuleren. Ze heeft tot doel informatie te verschaffen over persoonlijke hygiëne om voedselinfecties te vermijden.

Verder is er de brochure  'Scholen en het FAVV' (2019, 8 pp.) die antwoord geeft op volgende vragen:

  • Moeten scholen een toelating hebben of volstaat een registratie bij het FAVV?
  • Aan welke eisen moeten scholen voldoen?
  • Worden scholen gecontroleerd door het FAVV?

Bemerk: sinds 11 augustus 2018 is het driejaarlijks medisch attest m.b.t. geschiktheid om levensmiddelen te manipuleren niet langer verplicht (dus ook niet voor leerlingen waar voedselmanipulatie deel uitmaakt van het curriculum). Dit naar aanleiding van het Koninklijk besluit van 3 juli 2018 tot wijziging van het koninklijk besluit van 13 juli 2014 betreffende levensmiddelenhygiëne, dat er kwam op advies van de HGR en het wetenschappelijk adviescomité van de FAVV.