Wat?

Seksualiteit, alcohol, drugs en gamen zijn onderwerpen waar een deel van de jongeren sterk mee bezig is. Tijdens het systematisch contact moment van het derde secundair komen mogelijks vragen of zorgwekkende signalen over deze thema’s naar boven bij jongeren. Wil je je competenties versterken om dit gesprek te voeren? Dan is deze vorming iets voor jou.

Dankzij het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), kan je basisinformatie over het gesprek rond middelengebruik raadplegen via de Online sessie voor het CLB-consult (duur: 35 min). Heb je de online sessie doorlopen, dan laat deze vorming je toe om het gesprek in de praktijk gedurende een halve dag te leren toepassen aan de hand van laagdrempelige rollenspelen.

Tijdens het andere dagdeel biedt Sensoa je informatie en oefenmogelijkheid aan om te leren reageren op vragen en op zorgwekkende signalen van jongeren in verband met hun seksualiteit. Ook hier is voorkennis die je kan verwerven via de online module van Sensoa vereist om de sessie optimaal te kunnen volgen: ‘Praten over seksuele gezondheid als CLB-medewerkers’ (duur: 75-90 min).

Voor wie?

CLB-medewerkers die systematische contactmomenten aanbieden aan jongeren van het derde secundair.

Andere CLB-medewerkers die willen leren om met jongeren over seksualiteit/drugs/alcohol/gamen in gesprek te gaan.

Waar en wanneer?

Donderdag 14 maart 2024 (hele dag) te Brussel (VAD-vergaderzaal, Schaarbeek)
 

Kostprijs? 

105 euro voor niet-leden / 80 euro voor leden

 (broodjeslunch inbegrepen)

Inschrijven?

Dit kan via registratie op deze plaats vanaf 1 september 2023. 
De inschrijvingen worden afgesloten ten laatste 1 week voor de vorming of van zodra de vorming is volzet.

Ben je VWVJ-lid? Log dan zeker eerst in als lid vooraleer je in te schrijven.

Bij registratie word je uitgenodigd tot betaling via het automatisch online betalingssysteem.

Na betaling is jouw plaatsje verzekerd. (Kun je onverwachts niet komen, dan is het prima om je door een collega te laten vervangen, mits een seintje vooraf aan info@vwvj.be.)

Share this