Versterken van communicatievaardigheden in gesprekken over seksualiteit, identiteit en grensoverschrijdend gedrag.

Ben je betrokken bij het begeleiden van jongeren en komen daarbij vragen of zorgwekkende signalen over seksualiteit naar boven? Wil je effectief leren reageren op vragen over anticonceptie, relaties, seks, seksuele identiteit, grensoverschrijdens gedrag en genderdysforie? 

Dit vormingsprogramma, aangeboden door Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, bied je de nodige kennis en vaardigheden om deze gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken.

Voor wie?

Deze vorming is ontworpen voor CLB-medewerkers die systematische contactmomenten aanbieden aan jongeren van het derde secundair en voor anderen die hun vaardigheden willen versterken in het bespreken van seksualiteit.

Waar en wanneer? 

De vorming vindt plaats tijdens een online bijeenkomst op dinsdag 26 september 2024 van 09u00 tot 12u00 uur.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan online vanaf 1 september via de knop 'inschrijven' op deze vormingspagina.

Voowaarden inschrijving: 

Deelname aan de vorming is mogelijk na het doorlopen van de Sensoa online sessie voor het CLB-consult (duur: 75-90 min). Deze online sessie biedt informatie en oefenmogelijkheiden om te leren reageren op vragen en zorgwekkende signalen van jongeren in verband met hun seksualiteit. Heb je de online sessie doorlopen? Dan laat de vorming 'Spreken over seksualiteit, identiteit en grensoverschrijdend gedrag' je toe om het gesprek in de praktijk te leren toepassen aan de hand van laagdrempelige rollenspelen.

Meer info? 

Voor meer details of specifieke vragen, kun je contact opnemen met Sensoa via hun officiële contactgegevens.

Share this