GLCE zonder VWVJlogo

Introductie 'Gezond leven? Check het even!' in CLB voor leerlingen van het 3e secundair 

januari 2022

Tijdens de puberteit verandert er erg veel, zowel lichamelijk als mentaal en sociaal. Hierdoor kunnen jongeren onzeker zijn, vragen of twijfels hebben. Jongeren vragen niet makkelijk om hulp, ook niet als ze moeilijkheden ervaren.

Sinds 3 januari 2022 wordt voor leerlingen van het derde jaar secundair onderwijs een nieuwe methodiek ‘Gezond leven? Check het even!’ geïmplementeerd in Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Deze methodiek wil jongeren van 14 à 15 jaar aanzetten tot nadenken over hun gezondheid, welbevinden en leefgewoonten en hen uitnodigen vragen te stellen en zorgen tijdig te delen. Zo kunnen ze advies op maat krijgen via online feedback of in een gesprek tijdens het CLB-contact.  Centraal in deze methodiek staat dus het versterken van gezond gedrag én aansluiten op vragen of signalen van de jongeren zelf, met aandacht voor hun privacy.

Op 2 februari zette volgend artikel  van  VRT-nieuws de start van 'Gezond leven? Check het even!'  in de kijker: 'Van testen op soa's tot mentaal welzijn: CLB lanceert online vragenlijst voor alle leerlingen derde middelbaar'.

Meer weten?

Bekijk de introductiefilm  voor leerlingen.

Contactpersoon VWVJ

Anouk Vanlander, onderzoeker ‘Gezond leven? Check het even!’

Share this