Hoe een meetlat plaatsen?

Hoe een vaste meetlat plaatsen?

De meetlat moet worden bevestigd aan een wand zonder plinten en rusten op een stevige vloer, dus geen vloerkleed of vasttapijt.  De lat moet perfect verticaal staan, waterpas gecontroleerd

Indien de aanwezigheid van de plinten onvermijdelijk is, wordt de dikte van de plinten geneutraliseerd door houten blokjes – van gelijke dikte als de plinten -  te plaatsen ter hoogte van de bevestigingspunten in de muur.

  plaatsing van de  'vaste meetlat' TB I Hyssna in aanwezigheid van een plint m.b.v. blokje

In oude gebouwen is de vloer vaak niet waterpas.  Hier moet dan een standvlak worden gemaakt, waterpas, waarop de meetlat wordt bevestigd en geijkt.

uit: Standaard Groei en Pubertaire ontwikkeling deel 2, p. 7

Hoe een mobiele monteerbare meetlat plaatsen?

De aanbevolen 'mobiele' meetlatten bestaan uit een grondplaat, de eigenlijke meetlat op te bouwen uit verschillende stukken en een plaat om tegen het hoofd te schuiven. Monteer de stukken van de meetlat zoals aangegeven in de gebruiksaanwijziging.

De grondplaat dient op een vlakke, horizontale ondergrond te staan. De meetlat staat bij montage automatisch loodrecht op deze grondplaat.

Plaats de achterrand van de meetlat net tegen een rand van een tafel (die niet makkelijk verschuift) of vensterbank. Dit voorkomt het achteroverkantelen van de meetlat wanneer het kind ertegen leunt bij de meting.

monteerbare meetlat te plaatsen tegen een vaste rand

VWVJ 2005

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht

Lid worden van VWVJ

Je werkt in de JGZ en wil nog beter geïnformeerd worden over JGZ-thema’s? Of je wenst mee te denken over de toekomst van de JGZ? Dan is VWVJ-lidmaatschap iets voor jou.

Wens je op de hoogte te blijven?
 Laat hier jouw emailadres achter.