Voor wie en wat? 

Je bent verpleegkundige, je bent lid van VWVJ+ en je werkt in de Jeugdgezondheidszorg? Wil je samen met collega’s vanuit heel Vlaanderen onderzoeken en ontdekken waar we als verpleegkundigen het verschil kunnen maken? Dan kan je gratis deelnemen aan de werkgroep verpleegkundigen. 

Wat stond er op het programma het voorbije schooljaar? En wat voor volgend schooljaar? 

Het thema ‘leiderschap’ werd onder de loep genomen. Vanuit geanimeerde dialogen en uitwisselen van ervaringen tussen deelnemers, is vastgesteld dat je als verpleegkundige in de JGZ wel degelijk het verschil kan maken. Als verpleegkundige heb je ondermeer invloed op de kwaliteit van zorg, collega’s, ouders… en niet te vergeten de eigen werkvreugde. We leerden dat bewust zijn van je mindset een barometer is voor de bereidheid tot verandering. Daarnaast kregen we de hulp van professor Marc Verschueren. Hij heeft ons helpen zoeken naar onze drijfveren. (28/6/2023) 

Dit schooljaar gaan we verder met het thema ‘leiderschap’ vanuit praktijkgerichte onderwerpen. Welke koers het komend schooljaar precies wordt gevaren, zal samen met de deelnemers worden uitgestippeld. 

Wil je graag meer uitleg over onze werkgroep? 

Mail dan naar fabienne.theuwissen@vwvj.be 

Waar en wanneer? 

Op volgende woensdagnamiddagen: 

  • 18 oktober 2023: Huis van het GO! Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
  • 13 december 2023: online 
  • 27 maart 2024: online 
  • 19 juni 2024: op locatie, nog nader te bepalen 

Kostprijs? 

Gratis voor leden, mits inschrijving

Inschrijven voor de 'Werkgroep Verpleegkundigen in de JGZ 2023-2024'?

Dit kan vanaf 1 september 2023 tot 11 oktober 2023 via registratie voor de eerste werkgroepmeeting van dit schooljaar.