Werkgroep Jeugdverpleegkundigen

Je bent verpleegkundige en je werkt in de jeugdgezondheidszorg, K&G, CLB of andere sectoren? Je kan deelnemen aan de werkgroep 'jeugdverpleegkundigen'! Waarom zou je dit doen? Dit is wat de leden zeggen: ‘Werkgroep jeugdverpleegkundigen betekent: persoonlijk contact, je netwerk vergroten, zuurstof, over de werkdomeinen heen, beroepsfierheid, motivatie, ervaringen delen, professionaliteit, verbondenheid, wetenschappelijk werken, vorming.’

Verneem meer in de 'Waarom? Hoe? Wat in 2018-2019?' van de Werkgroep Jeugdverpleegkundigen.

Zin om te proberen? Schrijf je in voor de eerstkomende 'Werkgroep Verpleegkundigen' (zie onder 'Vorming') en maak kennis met onze enthousiaste groep. Hartelijk welkom!

  • Benieuwd naar de publicatie 'Profiel van de jeugdverpleegkundige' (2014), ontstaan in de schoot van de Werkgroep? Inmiddels is deze ook vertaald naar het Engels (Profile of the Youth Health Nurse). 
     
  • Hierop verder bordurend kwam er ook een inspiratiedocument voor stagebegeleiders-in-de-jeugdgezondheidszorg (Kind en Gezin/CLB).
    Al enkele jaren is de bacheloropleiding verpleegkunde namelijk hervormd naar een brede opleiding waar specialisaties zijn ingebed. Weldra worden striktere verwachtingen gesteld aan de stages en de begeleiding door een stagemeester. Dit stagedocument is het resultaat van denkwerk in de werkgroep verpleegkundigen. Vertrekkend van de CanMedsrollen van het beroepsprofiel van de verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg werden leerresultaten voor opleiding en stage opgelijst.
    Het werd een zeer inspirerend werk voor stagebegeleiders maar ook voor al wie wil reflecteren over het eigen werk en wenst te groeien in het eigen vakgebied.
 
Deel dit bericht
Deel dit bericht

Lid worden van VWVJ

Je werkt in de JGZ en wil nog beter geïnformeerd worden over JGZ-thema’s? Of je wenst mee te denken over de toekomst van de JGZ? Dan is VWVJ-lidmaatschap iets voor jou.

Wens je op de hoogte te blijven?
 Laat hier jouw emailadres achter.