Stap-voor-stap implementatie

Het introduceren van de toepassing van de Standaard Mondgezondheid in de CLB 'stap voor stap' ...en onder het motto ‘first things first’:

 1. Lees als opwarmer deel VI van de Standaard Mondgezondheid: in 39 pagina’s verneem je vlot de speerpunten én praktische aanbevelingen voor de CLB-context. (onze inschatting i.v.m. de tijdsinvestering: een 3-tal uur)
   
 2. Check in de oudervragenlijsten of de ‘mondzorgrelevante vragen’ zijn opgenomen en pas aan indien dit nog niet gebeurde. Zie hiervoor Standaard deel VI, p. 322. (een 2-tal uur op CLB-niveau) 
   
 3. Toets de (standaard-)adviezen op de resultaatsbrieven en pas aan indien dit nog niet gebeurde. Zie hiervoor Standaard deel VI, p. 322-323 (een 2-tal uur op CLB-niveau)
   
 4. Leg alvast de ‘samenvatting’ (2 pagina’s) klaar in het onderzoekslokaal.
   
 5. “Kijk over het muurtje bij de tandarts” en geniet van een praktische training mondscreening verzorgd door een tandarts met jaren ervaring. (halve dag)
   
 6. Vervolmaak jezelf via ervaring …
   
 7. Verdiep je kennis en vind antwoorden op (veel) gestelde vragen in de andere delen van de Standaard …


Onthou: goed begonnen, is al half gewonnen!

Print deze 'stap-voor-stap' implementatiefiche vanaf hier uit.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht

Lid worden van VWVJ

Je werkt in de JGZ en wil nog beter geïnformeerd worden over JGZ-thema’s? Of je wenst mee te denken over de toekomst van de JGZ? Dan is VWVJ-lidmaatschap iets voor jou.

Wens je op de hoogte te blijven?
 Laat hier jouw emailadres achter.