Website 'European Centre of Disease Prevention and Control (ECDC)'

Datum: 
14-01-2016

De European Centre of Disease Prevention and Control (ECDC) is een EU-agentschap opgericht in 2005. De missie van het agentschap is de Europese regio te ondersteunen in de strijd tegen (opkomende bedreigingen voor de menselijke gezondheid door) infectieziekten.

Hiervoor werkt het ECDC samen met hierin bevoegde instanties van de verschillende landen. Zo worden 'continent-brede surveillance and early warning systems' mogelijk. Samenwerking van Europese experten laat ook toe stevig gedragen wetenschappelijke standpunten te formuleren aangaande huidige en opkomende infectieziekten.

Op de ECDC-website vind je de recente berichtgevingen omtrent. Interessant is ook de beknopte informatie (ook voor het grote publiek) over zeer vele infectieziekten (zie 'Health Topics').

De ECDC publiceert ook maandelijks een rapport dat het voorkomen van mazelen in kaart brengt. De moeite waard om eens te kijken wat de evolutie is in België en in de andere landen. Dit rapport toont aan dat de grote inspanningen die CLB’s leveren om inhaalvaccinaties aan te bieden zeker zinvol zijn. Voor mazelen zou elk kind 2 vaccins moeten krijgen.

(ecdc.europa.eu)

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht