Brochure 'Vegetarische voeding: informatiebrochure voor hulpverleners in de gezondheidszorg'

Datum: 
13-01-2008

Vegetarische voeding: informatiebrochure voor hulpverleners in de gezondheidszorg.

Deze brochure (anno 2008) is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde en Kind en Gezin:

"Het is de bedoeling van deze brochure om praktisch bruikbare informatie te geven, zodat hulpverleners in staat zijn een eerste advies te geven over een evenwichtig vegetarisch voedingspatroon, in het bijzonder voor kinderen, jongeren en zwangere vrouwen. "

"In een eerste hoofdstuk worden definities gegeven van verschillende voedingssystemen die onder de noemer "vegetarisme" vallen. Er wordt een kort literatuuroverzicht gegeven over groei en ontwikkeling van vegetarisch gevoede kinderen en over de gezondheidseffecten van een (on)evenwichtige vegetarische voeding. Hierop volgt de kern van deze brochure met een hoofdstuk voedingsleer waarbij de actieve voedingsdriehoek vegetarisch wordt ingevuld. Wat dit voor verschillende leeftijdsgroepen concreet betekent, is in tabelvorm terug te vinden."

"Ook een jong snelgroeiend kind kan volwaardig gevoed worden met een evenwichtige lacto- (ovo)-vegetarische voeding. Dit geldt niet voor een veganistische voeding, waarmee een volwaardige voeding voor opgroeiende kinderen niet gerealiseerd kan worden zonder voedingssupplementen."

De brochure is na te lezen via de website van Kind en Gezin.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht