Wat?

Seksualiteit, alcohol, drugs en gamen zijn onderwerpen waar een deel van de jongeren sterk mee bezig zijn. ‘Gezond leven? Check het even! biedt hen de kans om, ter voorbereiding van het CLB-consult, eventuele vragen of zorgwekkende signalen over deze thema’s te delen. Wil je je competenties versterken om dit gesprek te voeren? Dan is deze vorming iets voor jou.

Dankzij het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), kan je basisinformatie over het gesprek rond middelengebruik raadplegen via de Online sessie voor het CLB-consult (duur: 35 min). Heb je de online sessie doorlopen, dan laat deze vorming je toe om het gesprek in de praktijk gedurende een halve dag te leren toepassen aan de hand van laagdrempelige rollenspelen.

Tijdens het andere dagdeel biedt Sensoa je informatie en oefenmogelijkheid aan om te leren reageren op vragen en op zorgwekkende signalen van jongeren in verband met hun seksualiteit. Ook hier is voorkennis die je kan verwerven via de online module van Sensoa vereist om de sessie optimaal te kunnen volgen: ‘Praten over seksuele gezondheid als CLB-medewerkers’ (duur: 75-90 min).

Waar en wanneer?

30 maart 2023 (hele dag) in Gent

De Rode Bol, meetingcenter4 (Zaal: Loft)
Sint Denijslaan 485
9000 Gent

Kostprijs (broodjeslunch inbegrepen)?

105 euro voor niet-leden
80 euro voor leden
35 euro voor studenten JGZ die lid zijn

Inschrijven?

Dit kan via registratie op deze plaats vanaf 1 september 2022. 
De inschrijvingen worden afgesloten ten laatste 1 week voor de vorming of van zodra de vorming is volzet.

Ben je VWVJ-lid? Log dan zeker eerst in als lid vooraleer je in te schrijven.

Bij registratie word je uitgenodigd tot betaling via het automatisch online betalingssysteem.

Na betaling is jouw plaatsje verzekerd. (Kun je onverwachts niet komen, dan is het prima om je door een collega te laten vervangen, mits een seintje vooraf aan info@vwvj.be.)

Share this