Meetlatten voor op verplaatsing zijn - naast betrouwbaar in hun meting - licht, snel op te bouwen, handig om mee te dragen. Volgende meetlatten komen aan deze criteria tegemoet:

  1. de “Leicester Height measure” van Invicta plastics
    • verdeler in België: Baert nv (Schoolbenodigdheden), Essenestraat 16,1740 Ternat Tel. 02/583.56.56
    • kostprijs anno 2013: 74,95 € (incl. BTW) 
  2.  de "Seca 213 mobile stadiometer", te bekomen via de verdeler voor medische materialen, richtprijs 120 euro (incl. BTW) 

Let wel: Bij normaal CLB-gebruik (vrijwel dagelijks dus) raken sommige meetstreepjes snel (na 1 jaar soms) versleten en dan is de meetlat niet meer bruikbaar. Dit is alvast de ervaring met de Invicta-meetlat (mogelijks ook met de Seca?). Volgend eenvoudig truukje toe te passen vóór de meetlat in gebruik wordt genomen, voorkomt dit echter!! De meetlat bestaat nl. uit 4 stukken die op elkaar dienen geschoven te worden. De streepjes op de stukken lat net boven en onder de overgang van het ene stuk naar het andere, zijn de plaatsen waar makkelijk sleet op komt. Door deze plaatsen gewoon met doorschijnende tape van 1-1.5 cm breedte te overplakken wordt het slijten tegengegaan en gebeurt het meten even vlot.

VWVJ november 2013