Nieuwsflash Infectieziekten: Website 'Gezondheid en Wetenschap'

18-12-2013

Leuven, 18 december 2013

 

Beste CLB-arts
Beste CLB-verpleegkundige
Beste VWVJ-lid

 

Naar schatting 75% van de mensen verwerft kennis over gezondheid via de media. Naast zeer nuttige informatie over medisch-wetenschappelijk onderzoek verschijnen er ook minder correcte commentaren en soms ronduit verkeerde adviezen. Mensen weten vaak niet wat ze nog moeten geloven.

In opdracht van de Vlaamse Gemeenschap ontwikkelde het Centrum voor Evidence-Based Medicine (CEBAM) de onafhankelijke website ‘Gezondheid en Wetenschap’. De initiatiefnemers menen dat er nood is aan een betrouwbare en toegankelijke informatiebron over gezondheid, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek of Evidence-Based Medicine (EBM). De website bestaat uit 2 delen: in de rubriek ‘Gezondheidsnieuws onder de loep’ wordt mediageniek gezondheidsnieuws dagelijks tegen het licht gehouden en in de rubriek ‘Patiëntenrichtlijnen’ worden artsenrichtlijnen ontsloten voor patiënten.

Gisteren hield CEBAM het bericht dat in de media verscheen over de schurftepidemie in Vlaanderen tegen het licht. Het artikel is te lezen via de website 'Gezondheid en Wetenschap'.

Met vriendelijke groeten,

Anouk Vanlander
wetenschappelijk medewerker VWVJ

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht