Actueel 'Vaccinatie vluchtelingen vanaf nu bij aankomst in België'

05-02-2016

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie tekenden vandaag een protocolakkoord over de vaccinatie van vluchtelingen en asielzoekers bij aankomst in België.

Om sneller te kunnen vaccineren zal de toediening vanaf heden gebeuren in WTC-II. Dit wil zeggen dat op het moment dat de mensen geregistreerd worden en op tuberculose worden gescreend, ook hun vaccinatiestatus zal worden nagegaan en zij indien nodig gevaccineerd zullen worden. 

Wie in aanmerking komt zal er een vaccinatie krijgen tegen mazelen, bof en rubella en tegen tetanus, difterie en kinkhoest. Voor wie uit Afghanistan of Pakistan afkomstig is, wordt, op advies van de Wereldgezondheidsorganisatie, een extra poliovaccinatie voorzien. Op deze manier kan door België optimaal bijgedragen worden aan de eliminatiedoelstelling voor mazelen in Europa en van uitroeiing van polio wereldwijd.

De opvolgvaccinaties worden verder voorzien door o.a. Kind en Gezin, de Centra voor Leerlingenbegeleiding en de lokale artsen.

Lees het volledige persbericht van 5 februari 2016.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht