Elektronische leermodules 'Vaccinatie door verpleegkundigen'

Hieronder vind je drie elektronische leermodules voor de training van verpleegkundigen in het vaccineren van schoolgaande kinderen. Deze sluiten aan bij de 'Procedure voor vaccinatie door verpleegkundigen in CLB'.

Wil je starten met het vaccineren van leerlingen of wil je graag je kennis opfrissen? Deze modules kunnen je hierbij helpen.  De modules behandelen verschillende competenties die noodzakelijk zijn om op een veilige, effectieve en zorgzame manier te vaccineren.

 

Introductie: Legende voor gebruik van de leermodules

 

Leermodule 1: Mag ik deze leerling vaccineren?

Nog voor je het vaccin toedient, nam je al twee belangrijke beslissingen. Je bepaalt of de leerling in aanmerking komt voor de vaccinatie en je gaat na of de toestemming voor vaccinatie conform is met de regelgeving.  In de eerste leermodule oefen je in het zorgvuldig nemen van deze beslissingen.

 

 

Leermodule 2: Het vaccin toedienen

Thema's als communicatie, hygiëne en veiligheid, vaccinatietechniek, verwijderen van afval en nazorg worden behandeld in deze tweede leermodule.

 

Leermodule 3: Wat als het anders verloopt dan voorzien?

Het is belangrijk dat verpleegkundigen weten wat van hen verwacht wordt als de leerling zijn arm plots wegtrekt vooraleer het volledig vaccin is ingespoten of als een leerling flauwvalt. Deze en andere onverwachte situaties na vaccinatie komen aan bod tijdens de derde leermodule.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht

Lid worden van VWVJ

Je werkt in de JGZ en wil nog beter geïnformeerd worden over JGZ-thema’s? Of je wenst mee te denken over de toekomst van de JGZ? Dan is VWVJ-lidmaatschap iets voor jou.

Wens je op de hoogte te blijven?
 Laat hier jouw emailadres achter.