Studiedag voor verpleegkundigen: Ontwikkeling van de jonge kleuter (deel 1): motoriek, taal en spraak, executieve functies

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.

Wat?

Wegens groot succes van de studiedag van 22 maart 2019 wordt deze in een licht aangepaste versie herhaald. We hielden hierbij rekening met de feedback van de deelnemers: iets minder onderwerpen zodat elk thema wat dieper kan worden uitgewerkt. Welke thema’s worden hernomen? Vooreerst de motoriek van een jonge kleuter en hoe je een indruk krijgt van de ontwikkeling door observatie. Toelichting bij executieve functies. Dit bleek een moeilijk onderwerp maar niet minder interessant. De kennisoverdracht zal worden doorspekt met voorbeelden uit de praktijk van het systematisch contact. Je zal leren hoe je de rijping van de executieve functies kan inschatten. Als laatste thema komt de spraak en taalontwikkeling aan bod. De kleine conversatie die je hebt met de kleuter of het gesprek tussen mama of papa en de kleuter, laten je toe om een inschatting te maken van de taalontwikkeling.
Hoe kan je dit alles integreren tijdens het consult? Van de verwelkoming , over het onderzoek, het gesprek met de ouders tot de afronding van het contactmoment krijg je aanwijzingen, uitingen van de motorische, taal- en spraakontwikkeling en de executieve functie. We maken voor jullie de ‘film’.

Voor wie?

CLB-verpleegkundigen (die de vorming van 22 maart 2019 hebben gemist)
Het maximum aantal deelnemers is 200.

Programma

9u-9u30:      Onthaal 

9u30-9u35:  Introductie 

9u35-11u:   Hoe gebruik je het systematisch contactmoment K1 om een inschatting te maken over de motorische ontwikkeling van de kleuter? Hoe ga je met ouders in gesprek?

Jelke Dobbelaere, pediatrisch kinesitherapeut, psychomotorisch therapeut, Multidisciplinaire groepspraktijk de Parelvissers - Blanden, Centrum Ambulante Revalidatie Vijfhoek - Mechelen 

11u-11u30:  Pauze 

11u30-13u:  Hoe gebruik je het systematisch contactmoment K1 om een inschatting te maken over de ontwikkeling van de executieve functies van de kleuter? Hoe ga je met ouders in gesprek?

Fabienne De Boeck, wetenschappelijk medewerker VWVJ, jeugdarts MFC Ten Dries -Landegem

13u-14u:     Lunch 

14u-15u30: Hoe gebruik je het systematisch contactmoment K1 om een inschatting te maken over de taal- en spraakontwikkeling van de kleuter? Hoe ga je met ouders in gesprek?

Ellen Rombouts, logopedist en postdoctoraal onderzoeker (Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen), KU Leuven​                              

15u30-16u:  Slotwoord

 

Waar en wanneer?

Vrijdag 15 november 2019 van 9u tot 16u
Brussel, The International Auditorium, Koning Albert II-laan, 5 /2, 1210 Brussel

Kostprijs?

90 € voor niet leden – 70 € voor leden – 30 € voor studenten die VWVJ-lid zijn.

Inschrijven?

Dit kan via registratie op deze plaats vanaf 2 september 2019.
De inschrijvingen worden afgesloten ten laatste 1 week voor de vorming of van zodra de vorming is volzet.

(Enkel na overschrijving is jouw plaatsje verzekerd. Het aantal plaatsen is beperkt: wie inschrijft engageert zich om deel te nemen.)

De door jou geregistreerde persoonsgegevens worden enkel gebruikt i.k.v. deze vorming. (De gegevens worden vanzelfsprekend veilig bewaard. Meer gedetailleerde info over de verwerking van je persoonsgegevens vind  je in het privacybeleid.)

15 november 2019, 9:00   tot   16:00
The International Auditorium
Koning Albert II-laan, 5 /2
1210 Brussel
BELGIUM
Tarief 'studiedag voor verpleegkundigen: Ontwikkeling van de jonge kleuter (deel 1)' voor niet-leden 90,00 €
Tarief 'studiedag voor verpleegkundigen: Ontwikkeling van de jonge kleuter (deel 1)' voor leden 70,00 €
Tarief 'studiedag voor verpleegkundigen: Ontwikkeling van de jonge kleuter (deel 1)' voor studenten die VWVJ-lid zijn 30,00 €
Evenement categorisatie
Categorie Verpleegkundige, Ontwikkelen en leren, Neuromotoriek, Denken en voelen, (On)beperkt opgroeien

Deel met vrienden, familie en collega's...U kunt ook de link hieronder delen via een mail of op uw website.
https://www.vwvj.be/civicrm/event/info?id=93&reset=1