Workshop voor artsen: wat hebben we te bieden in een bijkomend aanbod na triage door de verpleegkundige? (online of live te Leuven op 11.02.2021)

Wat?

Preventieve gezondheidszorg voor opgroeiende kinderen en jongeren wordt door het CLB aangeboden volgens de principes van het proportioneel universalisme. Dit is een mond vol om te zeggen dat de systematische contacten een aanbod is waarvan alle kinderen van de respectieve klasjaren of leeftijden kunnen genieten en dat de mate en intensiteit van nazorg en dienstverlening varieert naargelang de nood en kwetsbaarheid van de kinderen en hun gezin. Met dit organisatiemodel streven we naar het temperen van ongelijkheden in welzijn en gezondheid als gevolg van sociale ongelijkheden.

Om dit waar te maken, heeft de CLB-arts nieuwe taken op te nemen die voor de Standaard Groei (lengte, puberteit, gewicht, voedings- en eetproblemen) al in een ‘bijkomend aanbod is uitgeschreven.
Welke competenties heeft de arts nodig om dit waar te maken? Hoe realiseren we dit concreet? Welke klinische en gespreksvaardigheden heb je daarvoor nodig? Kortom al je vragen in dit verband kunnen worden besproken en casuïstiek kan worden voorgelegd. Denk hierbij ook aan moeilijk te interpreteren groeicurves, gewichtsevoluties enzovoort…

Een workshop hoort interactief te zijn en daarom wordt het aantal deelnemers gehouden op een 25-tal.

Voor wie?

CLB-artsen

Waar en wanneer?

Donderdag 11 februari 2021 van 9u30 tot 13u
Online (of live te Leuven naargelang COVID-19 evolutie)

Kostprijs?

50 € voor niet leden – 40 € voor leden – 20 € voor studenten die VWVJ-lid zijn.

Inschrijven?

Dit kan via registratie op deze plaats vanaf 1 september 2020.
De inschrijvingen worden afgesloten ten laatste 1 week voor de vorming of van zodra de vorming is volzet.

(Enkel na overschrijving is jouw plaatsje verzekerd. Het aantal plaatsen is beperkt: wie inschrijft engageert zich om deel te nemen.)

De door jou geregistreerde persoonsgegevens worden enkel gebruikt i.k.v. deze vorming. (De gegevens worden vanzelfsprekend veilig bewaard. Meer gedetailleerde info over de verwerking van je persoonsgegevens vind  je in het privacybeleid.)

11 februari 2021, 9:30   tot   13:00
Tarief Workshop voor artsen ivm bijkomend aanbod (online of live, 11.02.2021) 50,00 €
Tarief Workshop voor artsen ivm bijkomend aanbod (online of live, 11.02.2021) 40,00 €
Tarief Workshop voor artsen ivm bijkomend aanbod (online of live, 11.02.2021) 20,00 €
Evenement categorisatie
Categorie Arts, Groeien, Groei en puberteit, Gewicht

Deel met vrienden, familie en collega's...U kunt ook de link hieronder delen via een mail of op uw website.
https://www.vwvj.be/civicrm/event/info?id=117&reset=1